Kekikli Yulaf Bisküvi

18 Eylül 2020 tarihinde güncellendi.
Kekikli Yulaf Bisküvi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kekikli Yulaf Bisküvi için

Malzemeler

  • 200 gr yulaf ezmesi
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1.5 çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı kekik yaprağı
  • 6~8 yemek kaşığı sıcak su
Kekikli Yulaf Bisküvi

Nasıl Yapılır

Fırını 180 dereceye ayarlayın. Yulaf ezmesi, zeytinyağı, tuz ve kekik yapraklarının yarısını mutfak robotunda ezin. Karıştırmaya devam ederken sıcak suyu azar azar ekleyin. Hamur toparlanınca su eklemeyi durdurun. Kalan kekikleri ilave ederek karışımı spatula ve el yardımı ile top haline getirin. Unlanmış zeminde hamuru 5 mm kalınlığında açın. Bisküvi kalıbı ile keserek yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Tepsiyi fırına yerleştirip hafif kızarıncaya kadar yaklaşık 15-17 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.

 

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo