ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ KEKİK VE HARDALLI BİSKÜVİ

Kekik Ve Hardallı Bisküvi

Kekik ve hardallı bisküvi

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

12 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kekik Ve Hardallı Bisküvi Tarifi İçin malzemeler

  • 1.5 su bardağı kepekli un
  • 2/3 su bardağı yulaf ezmesi
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 3-4 dal taze kekik
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 yemek kaşığı susam
  • 75 g tereyağı
  • 3 yemek kaşığı süt
  • 1 yemek kaşığı hardal

Üzeri için

  • Tulum peyniri
  • Kırmızı biber
  • Kekik

Kekik Ve Hardallı Bisküvi Nasıl Yapılır?

  • Un, yulaf ezmesi, toz şeker, kabartma tozu, ince kıydığınız kekik, susam, tuz ve karabiberi geniş bir karıştırma kabında harmanlayın. Tereyağı, ayrı bir kasede çırptığınız süt ve hardalı ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar yoğurun.
  • Hamuru hafif unladığınız tezgah üzerine alın ve bir merdane yardımıyla ince açın. Hamurdan kare bir kurabiye kalıbıyla parçalar kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10-12 dakika pişirin. Çatalla ezdiğiniz tulum peynirine kımızı pul biber ekleyip karıştırın. Soğuyan bisküvilerin üzerine sürün. Kekikle süsleyerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!