ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ KAYISI SOSLU CHEESECAKE

Kayısı Soslu Cheesecake

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Kayısı Soslu Cheesecake Tarifi İçin malzemeler

Tabanı için

  • 1.5 paket yulaflı bisküvi
  • 120 gr tereyağı

Dolgusu için

  • 800 gr labne peyniri
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 paket vanilya
  • 4 yumurta
  • 3/4 çay bardağı krema
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Üzeri için

  • 500 gr kayısı
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya

Kayısı Soslu Cheesecake Nasıl Yapılır?

  • Bisküvileri robotta un haline getirin. Eritilmiş tereyağını ekleyip tekrar robotta karıştırın.
  • Kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı kağıt serip bisküviyi kalıbın tabanına bastırarak yayın.
  • Buzdolabında yaklaşık 30 dakika bekletin. Labne peyniri, nişasta, vanilya ve şekeri mikserle iyice çırpın.
  • Yumurtaları teker teker yedirerek, fazla çırpmadan ekleyin. Kremayı ekleyip mikserle biraz daha çırpın.
  • Limon suyu ve rendelenmiş kabuğunu ekleyip spatula ile alttan üste doğru karıştırın.
  • Karışımı bisküvi tabanının üzerine dökün ve 165 derecede ısıtılmış fırında 1 saat kadar pişirin.
  • Fırını kapatarak fırının içinde soğumaya bırakın. Oda ısısına gelince üzerini streç film ilekapatıp buzdolabına kaldırın ve 1 gece bekletin.
  • Kayısıların yarısının kabuklarını soyup mutfak robotunda püre haline getirin. Kalan kayısıları ortadan ikiye keserek püreye ekleyin ve hepsini sos tenceresine aktarın.
  • Limon suyu, şeker, vanilya ekleyip orta ateşte 15 dakika pişirin. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Cheesecake’in üzerine sosu dökerek servis yapın. Afiyet olsun.

Daha fazlası için, en lezzetli cheesecake tariflerine göz atın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!