Kavurmalı Ay Çöreği

Kavurmalı Ay Çöreği
25 Mart 2021
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kavurmalı Ay Çöreği için

Malzemeler

  • 2~3 haşlanmış patates
  • 10 yemek kaşığı un
  • 100 gr tereyağı
  • 150 gr kavurma
  • 1 çay bardağı süt veya su
  • 20 gr yaş maya
  • 3 yumurta
  • 1 demet maydanoz
  • Susam
Kavurmalı Ay Çöreği

Nasıl Yapılır

  1. Haşlanmış patateslerin kabuğunu soyup ezerek püre haline getirin. Unu yoğurma kabına alıp ortasını havuz şeklinde açın.
  2. Mayayı ve ılık sütün yarısını ilave edip hamuru yoğurun. Yumurta, tereyağı, püre haline getirdiğiniz patates, tuz, kalan süt veya suyu ekleyip hamur kıvamına gelinceye kadar yoğurun.
  3. Üzerini nemli bir bezle örtüp ılık bir yerde 15-20 dakika dinlenmeye bırakın. Mayalanan hamuru iki eşit parçaya ayırın.
  4. Parçaları merdane ile 3-4 mm inceliğinde olacak şekilde açıp 10-12 cm ölçülerinde kareler kesin.
  5. Karenin bir köşegeni boyunca peynirli harçtan koyup sigara böreği gibi sararak ay şekli verin.
  6. Tepsiye dizip 15-20 dakika daha dinlendirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. 175 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo