Kavurmalı Ay Çöreği

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
25 dakika
Pişirme
Süresi
15 dakika

Kavurmalı Ay Çöreği Tarifi İçin malzemeler
- 2~3 haşlanmış patates
- 10 yemek kaşığı un
- 100 gr tereyağı
- 150 gr kavurma
- 1 çay bardağı süt veya su
- 20 gr yaş maya
- 3 yumurta
- 1 demet maydanoz
- Susam
Kavurmalı Ay Çöreği Nasıl Yapılır?
- Haşlanmış patateslerin kabuğunu soyup ezerek püre haline getirin. Unu yoğurma kabına alıp ortasını havuz şeklinde açın.
- Mayayı ve ılık sütün yarısını ilave edip hamuru yoğurun. Yumurta, tereyağı, püre haline getirdiğiniz patates, tuz, kalan süt veya suyu ekleyip hamur kıvamına gelinceye kadar yoğurun.
- Üzerini nemli bir bezle örtüp ılık bir yerde 15-20 dakika dinlenmeye bırakın. Mayalanan hamuru iki eşit parçaya ayırın.
- Parçaları merdane ile 3-4 mm inceliğinde olacak şekilde açıp 10-12 cm ölçülerinde kareler kesin.
- Karenin bir köşegeni boyunca peynirli harçtan koyup sigara böreği gibi sararak ay şekli verin.
- Tepsiye dizip 15-20 dakika daha dinlendirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. 175 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Ilık servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR