ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ KAVURMALI AY ÇÖREĞİ

Kavurmalı Ay Çöreği

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kavurmalı Ay Çöreği Tarifi İçin malzemeler

  • 2~3 haşlanmış patates
  • 10 yemek kaşığı un
  • 100 gr tereyağı
  • 150 gr kavurma
  • 1 çay bardağı süt veya su
  • 20 gr yaş maya
  • 3 yumurta
  • 1 demet maydanoz
  • Susam

Kavurmalı Ay Çöreği Nasıl Yapılır?

  • Haşlanmış patateslerin kabuğunu soyup ezerek püre haline getirin. Unu yoğurma kabına alıp ortasını havuz şeklinde açın.
  • Mayayı ve ılık sütün yarısını ilave edip hamuru yoğurun. Yumurta, tereyağı, püre haline getirdiğiniz patates, tuz, kalan süt veya suyu ekleyip hamur kıvamına gelinceye kadar yoğurun.
  • Üzerini nemli bir bezle örtüp ılık bir yerde 15-20 dakika dinlenmeye bırakın. Mayalanan hamuru iki eşit parçaya ayırın.
  • Parçaları merdane ile 3-4 mm inceliğinde olacak şekilde açıp 10-12 cm ölçülerinde kareler kesin.
  • Karenin bir köşegeni boyunca peynirli harçtan koyup sigara böreği gibi sararak ay şekli verin.
  • Tepsiye dizip 15-20 dakika daha dinlendirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. 175 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!