ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ KARPUZLU KROKAN TART

Karpuzlu krokan tart

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Karpuzlu krokan tart tarifi için malzemeler

  • 80 gr margarin 1 paket pötibör bisküvi Soğutulmuş yarım karpuz 200 gr çikolata 1.5 çay bardağı süt 1 salkım üzüm 1 yumurta akı 2 çorba kaşığı tozşeker

Karpuzlu krokan tart Nasıl Yapılır

Margarini tavada eritip ılınmaya bırakın. Bisküvileri robotta ezip bir kaseye alın ve margarini ilave edip karıştırın. Alçak kenarlı fırın kalıbını yağlı kağıtla kaplayıp hazırladığınız bisküvili karışımı boşaltın. Kaşığın tersi ile düzelterek kalıbın her tarafına eşit olarak yayın. Katılaşıncaya kadar buzlukta bekletin.

Çikolatayı parçalar halinde süte ilave edip benmari usulü eritin ve ılınmaya bırakın.

Yumurta akını kar halinde çırpın. Üzümleri önce yumurta akına sonra tozşekere bulayın ve bir kenarda bekletin.

Tartı buzluktan çıkarıp servis tabağına alın. İçine ılık çikolatayı yayıp tekrar buzlukta dondurun. Katılaşınca çıkarıp dondurma kaşığı veya top şeklinde bıçakla soğuk karpuzdan top top parçalar kesip üzümlerle birlikte tartın içine yerleştirin. süsleyin. Dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.