ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ KANYAKLI VE ELMALI TOPLAR

Kanyaklı Ve Elmalı Toplar

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kanyaklı Ve Elmalı Toplar Tarifi İçin malzemeler

  • 2 paket petibör bisküvi
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 200 gr bitter çikolata
  • 2 kırmızı elma
  • 1 kahve fincanı süt
  • 2 çorba kaşığı kanyak

Üzeri için:

  • 4 çorba kaşığı toz hindistan cevizi
  • 4 çorba kaşığı file badem
  • 4 çorba kaşığı çekilmiş antep fıstığı

Kanyaklı Ve Elmalı Toplar Nasıl Yapılır?

  • Bisküvileri robotta ezip toz haline getirin. Çikolatayı rendeleyin ya da bıçakla kıyın. Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin.
  • Bisküvileri bir kaba alın. Elma, çikolata, süt, kakao ve kanyağı ekleyip hamur kıvamında yoğurun.
  • Karışımı bir kaba alıp buzdolabında dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın. Antep fıstığı, hindistan cevizi ve file bademe bulayıp servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!