ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ KABAKLI MİNİ KİŞ

Kabaklı Mini Kiş

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kabaklı Mini Kiş Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 250 gr un
  • 100 gr tereyağı
  • 1 yumurta
  • Tuz
  • Yeteri kadar soğuk su

Üzeri için

  • 2 kabak
  • 2 yumurta
  • 100 ml krema
  • ¼ demet ince kıyılmış dereotu
  • ¼ demet ince kıyılmış maydanoz
  • 200 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz
  • Karabiber

Kabaklı Mini Kiş Nasıl Yapılır?

Tereyağını mini küpler halinde doğrayın. Çukur bir kaba su hariç diğermalzemeleri alıp iyice yoğurun. Hamurun toparlanması için azar azar soğuk su ilave edin. Hamur sert bir hamur haline gelince streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika bekletin. Dinlenen hamuru tezgaha alıp üzerine un serpin. Yufkadan daha kalın olacak şekilde açın. Mini muffin kalıplarının büyüklüğünde kenarlarını da kapatacak şekilde kesin. Kalıpları yağlayın. Hamuru kalıbın içine yerleştirin. Üzerine çatal yardımıyla delikler açın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin. Kabağı rendeleyin. Suyunu sıkın. Derin bir kasede kabakları, çırptığınız yumurtaları, krema, tuz, karabiber, dereotu ve maydanozu ekleyip karıştırın. Peynirin yarısını ekleyin. Fırından çıkardığınız kiş tabanlarına harcı paylaştırın. Üzerine kalan peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp ılık servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!