ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ HAMSİLİ BÖREK

Hamsili Börek

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Hamsili Börek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • Yarım kilo hamsi
  • 2 soğan
  • 4 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 2-3 dal maydanoz
  • 2 yufka

Kızartmak için

  • Sıvıyağ
  • Tuz
  • karabiber

Hamsili Börek Nasıl Yapılır?

  • Hamsileri temizleyip kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp süzgece alın. Tuz serpip süzgeçte 10 dakika bekletin ve bıçakla 3-4 parçaya kesin.
  • Soğanı temizleyip küp küp doğrayın. Maydanozu kıyın. Bir tavada sıvıyağı ısıtıp soğanları soteleyin.
  • Balıkları ilave edip 2-3 dakika daha soteleyin. Tuz, karabiber ve maydanozu ekleyip karıştın.
  • Yufkayı 7 cm genişliğinde şeritler halinde kesin. Şeridin uç kısmına hamsili iç malzemeden 1 kaşık yerleştirip muska şeklinde sarın.
  • Uçlarını suyla ıslatıp tutturun. Malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün.
  • Sıvıyağı tavada kızdırın. Börekleri iki taraflı kızartıp kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Servis tabağına alıp sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!