ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ FRAMBUAZ SOSLU WAFFLE

Frambuaz Soslu Waffle

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Frambuaz Soslu Waffle Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1.5 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 tutam tuz
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Sos için

  • 200 gr frambuaz
  • 2 yemek kaşığı pudra şeker
  • Krema
  • Nane yaprağı

Frambuaz Soslu Waffle Nasıl Yapılır?

Yumurtanın akları ile sarılarını ayırın. Yumurta sarılarını şeker ile köpük oluncaya kadar mikserle çırpın. Süt, yağ, vanilya, un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Koyu kıvamlı bir hamur için gerekirse un ilavesi yapın. Yumurta aklarına tuz ekleyip mikserle katılaşıncaya kadar çırpın. Bunu diğer karışıma azar azar ekleyip spatula ile karıştırın. Karışımdan kepçe ile alıp waffle makinesine dökün ve kızarıncaya kadar pişirin. Frambuazı blender’den geçirerek püre haline getirin. Sos tenceresine aktarın ve şeker ekleyerek orta ateşte 10-15 dakika pişirin. Soğumaya bırakın. Waffle’ları servis tabağına alın. Üzerine frambuaz sos gezdirin. Çırpılmış krema ve nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!