ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ EKMEK ARASI HELLİM PEYNİRİ & KİVİ SUYU

Ekmek Arası Hellim Peyniri & Kivi Suyu

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ekmek Arası Hellim Peyniri & Kivi Suyu Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 8 dilim esmer ekmek (veya Trabzon ekmeği)
  • 400 gr hellim peyniri
  • 2 sarı dolmalık biber
  • 2 kırmızı dolmalık biber
  • Bir kaç fesleğen yaprağı
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş ezilmiş sarımsak

İçecek için

  • 8 kivi
  •   3 su bardağı su
  • 2 çorba kaşığı bal

Ekmek Arası Hellim Peyniri & Kivi Suyu Nasıl Yapılır?

Pratik yemek tarifleri arasında iyi bir seçim...

Sarı ve kırmızı biberlerin çekirdeklerini temizleyip fırında közleyin. Kabuklarını soyup ince şeritlere kesin.

Hellim peynirini dilimleyin. Zeytinyağı, kekik ve sarımsağı bir kasede karıştırıp yarısını tavada ısıtın. Peyniri ilave edip hafif kızartın. Fesleğen yaprakları ilave edip kızartın. Peynir ve yapraklarını tabağa alın. Kalan yağlı karışımı ekmeklerin içine sürün. Alt ekmek diliminin üzerine sırasıyla biber ve peyniri ilave edin. Üst dilimi üzerine kapatıp hafifçe bastırın.

Kivileri soyup doğrayın ve blendere alın. Su ve balı ilave edip ezin. Bardaklara paylaştırıp sandviçle servis yapın.

 

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!