ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ ÇİKOLATALI TURTA

Çikolatalı Turta

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çikolatalı Turta Tarifi İçin malzemeler

Hamur için:

  • 25 gr margarin
  • 1.5 su bardağı un
  • ,1.5 su bardağı toz şeker
  • 4 kahve fincanı kakao
  • 5 yumurta
  • 1 su bardağı meyve suyu

Krema için:

  • 200 gr margarin
  • 1.5 su bardağı pudra şekeri
  • 3 yumurta sarısı
  • 100 gr çikolata

Üzeri için:

50 gr çikolata

Çikolatalı Turta Nasıl Yapılır?

  • Dikdörtgen veya kare teflon kek kalıbını yağlayıp unlayın. Yumurta sarılarını ayırıp tozşekerle çırpın. Yumurta aklarını kar halinde köpürünceye kadar çırpıp sarılara ekleyin.
  • Un ve kakaoyu harmanlayıp elekten geçirerek ve azar azar yumurta karışımına ekleyerek çırpın. Hamuru kalıba boşaltıp 200 derece fırında kapağını açmadan 35 dakika pişirin.
  • Hamur soğuyunca kalıptan çıkarıp tel ızgara üzerinde 1 gece bekletin.
  • Kremayı hazırlamak için margarini oda sıcaklığında yumuşatıp bir kâseye alın. Pudra şekerini ekleyip krema kıvamında çırpın.
  • Çırpmaya devam ederek yumurta sarılarını birer birer ekleyip yedirin.
  • Çikolatayı benmari usulü eritin. Kremanın yarısını ayırıp diğer yarısına çikolatayı yavaş yavaş ekleyin, karıştırarak yedirin.
  • Beklettiğiniz keki keskin bir bıçak ya da ip kullanarak enine 3 dilim halinde kesin. Alt dilimin üzerini meyve suyu ile hafif ıslatın.
  • Çikolatalı kremayı üzerine yayın. İkinci dilimi kapatıp meyve suyu ile hafif ıslatın. Üzerine sade kremayı yayıp üçüncü dilimi kapatın.
  • 100 gr çikolatayı benmaride eritip turtanını üzerini kaplayın. Buzdolabında 2 saat kadar bekletin, dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!