ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ ÇİKOLATA KREMALI KATLI KEK

Çikolata Kremalı Katlı Kek

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Çikolata Kremalı Katlı Kek Tarifi İçin malzemeler

Kek için

  • 130 gr % 70 Kakaolu Çikolata
  • 120 gr tereyağı
  • 40 gr pudra şeker
  • 1 tutam tuz
  • 6 yumurta
  • 180 toz şeker
  • 130 gr un

Çikolatalı krema için

  • 450 gr % 70 Kakaolu Çikolata
  • 35 gr kakao
  • 6 yemek kaşığı portakal suyu
  • 50 gr pudra şeker
  • 340 gr tereyağı

Çikolata Kremalı Katlı Kek Nasıl Yapılır?

Kelepçeli kek kalıbına yağlı kağıt yerleştirin. Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. Çikolatayı cam kaseye alın. Kaseyi içinde kaynar su bulunan bir tencerenin üzerine yerleştirin. Çikolata eriyene kadar bekletin. Pudra şeker, tereyağı ve tuzu mikserle çırpın. Yumurta sarılarını tek tek ekleyip çırpın. Çikolatayı ilave edip karıştırın. Yumurta aklarını ve şekeri ayrı bir kapta 5 dakika çırpın ve diğer karışıma ekleyin. Unu ilave edip bir kaşıkla karıştırın. Karışımı kalıba döküp ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. 450 gr çikolatayı cam kaseye alın. Kaynar suyun üzerinde bekleterek eritin. Şeker ve tereyağını bir kapta çırpın. Portakal suyu, çikolata ve kakaoyu ekleyip karıştırın. Kremayı 20 dakika buzdolabında bekletin. Soğumuş keki ortadan ikiye kesin ve iki parçanın arasına bolca krema sürün. Kalan kremayı kekin yanlarına ve üzerine gelişigüzel sürün. Servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!