ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ BONBON KEK

Bonbon Kek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bonbon Kek Tarifi İçin malzemeler

  • 115 gr ufalanmış ceviz
  • 175 gr tereyağı
  • 175 gr kahverengi şeker
  • 60 ml krema
  • 30 ml limon suyu
  • 2 yumurta
  • 115 gr un
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu

Bonbon Kek Nasıl Yapılır?

20 santim çapında fırına dayanıklı bir kasenin içini yağlayın. Ufalanmış cevizlerin yarısını kaseye serpin. 4 yemek kaşığı tereyağı, 4 yemek kaşığı şeker ve 1 yemek kaşığı limon suyunu tavaya alıp pişirin. Kek kalıbına dökün. Kalan tereyağı ve şekeri köpük gibi olana kadar mikserle çırpın. Yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu, kalan ceviz ve limon suyunu ekleyin. Karışımı kalıba yavaş yavaş dökün. Kasenin üzerini yağlı kağıtla kaplayın (kekin kabarması için boşluk bırakarak). Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Ilındıktan sonra servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!