ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ BÖĞÜRTLENLİ PAY

Böğürtlenli Pay

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Böğürtlenli Pay Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr dondurulmuş böğürtlen
  • 1.5 su bardağı un
  • 125 gr tereyağı
  • 1 su bardağı pudra şeker
  • 1 kahve fincanı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 yumurtanın akı

Böğürtlenli Pay Nasıl Yapılır?

Lezzet'in yemek tarifleri gibi pay tarifleri de çok ilgi görüyor...

Un, tereyağı ve yarım su bardağı pudra şekerini mutfak robotunda karıştırın.Limon suyunu ilave edip topaklanıncaya kadar karıştırmaya devam edin.Hamuru tezgaha alıp pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.Streç foloyoya sarıp buzdolabında 10 dakika bekletin.

Pudra şekerinin 2 çorba kaşığı kadarını üzerine serpmek için ayırın.Kalanını ahududu,tarçın,rendelenmiş portakal ve limon kabuğu ile karıştırın.Hamuru un serpilmiş tezgah üzerinde 1.5 cm kalınlığında ve 30 cm’lik bir yufka açın.Yağlanmış fırın kalıbına alıp kenarlardan sarkacak şekilde yayın.

Yufkanın üzerine çırpılmış yumurta akı sürün.Yufkanın 20 cm’lik alanına böğürtlenli karışımı yayın.Hamuru orta kısım boş kalacak şekilde böğürtlenlerin üzerine kapatın ve toparlayın.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin.Fırından alıp üzerine ayırdığınız pudra şekeri serpiştirin.Ilık servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!