Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
15072 Tarif
Çocuk
379 Tarif
Çorba
1383 Tarif
Diyet
4437 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2526 Tarif
Hafif Yemekler
62 Tarif
İçecek
1447 Tarif
Pratik Yemek
6666 Tarif
Salata ve Meze
1446 Tarif
Sos
499 Tarif
Tatlı
9951 Tarif
Yöresel
2052 Tarif
Popüler Tarifler
Ayva Dolması
Mantarlı Ve Soğanlı Çıtır Pizza
Anasayfa
Tarifler
Çay Saati Tarifleri
Böğürtlenli Pay
Böğürtlenli Pay
12 Nisan 2025
Hazırlanma Süresi :
30 dakika
Pişirme Süresi :
35 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Editör Notu:
Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Japon Usulü Cheesecake Tarifi
Pasta Keki Tarifi
Bayatlamayan Margarinli Poğaça Tarifi
Çörek Otlu Kurabiye Tarifi
Hindistan Cevizli Top Tarifi
Tavada Kazandibi Tarifi
Biber Kızartması Yapmanın Püf Noktaları
Gözleme Tadında Yufkasız Tava Böreği Yapmanın İpuçları
Mantı Hamuru Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Çayın En Güzel Eşlikçisi Kıyır Kıyır 8 Tuzlu Kurabiye Tarifi
3-2-1 Poğaça Yapmanın Püf Noktaları
5 Nefis Islak Kurabiye Tarifi
Böğürtlenli Pay için
Malzemeler
500 gr dondurulmuş böğürtlen
1.5 su bardağı un
125 gr tereyağı
1 su bardağı pudra şeker
1 kahve fincanı limon suyu
1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
1 tatlı kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
1 tatlı kaşığı tarçın
1 yumurtanın akı
Böğürtlenli Pay
Nasıl Yapılır
Un, tereyağı ve yarım su bardağı pudra şekerini mutfak robotunda karıştırın.
Limon suyunu ilave edip topaklanıncaya kadar karıştırmaya devam edin. Hamuru tezgaha alıp pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
Streç folyoya sarıp buzdolabında 10 dakika bekletin.
Pudra şekerinin 2 çorba kaşığı kadarını üzerine serpmek için ayırın.
Kalanını ahududu, tarçın, rendelenmiş portakal ve limon kabuğu ile karıştırın.
Hamuru un serpilmiş tezgah üzerinde 1.5 cm kalınlığında ve 30 cm’lik bir yufka açın. Yağlanmış fırın kalıbına alıp kenarlardan sarkacak şekilde yayın.
Yufkanın üzerine çırpılmış yumurta akı sürün. Yufkanın 20 cm’lik alanına böğürtlenli karışımı yayın.
Hamuru orta kısım boş kalacak şekilde böğürtlenlerin üzerine kapatın ve toparlayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin.
Fırından alıp üzerine ayırdığınız pudra şekeri serpiştirin. Ilık servis yapın.
Tarif Kategorileri
Tatlı Hamur İşi Tarifleri
Hamur İşi Tarifleri
Çay Saati Tarifleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Çay Saati Tarifleri
15 Dakika
Çilekli Matcha Latte Tarifi
Selinhdr
Çay Saati Tarifleri
30 Dakika
Vanilyalı Buzlu Yeşil Çay Tarifi
Selinhdr
Çay Saati Tarifleri
30 Dakika
Ballı Soğuk Kahve
Selinhdr
Çay Saati Tarifleri
15 Dakika
Matcha Latte
Selinhdr
Çay Saati Tarifleri
35 Dakika
Havuçlu Hurma Topları
Selinhdr
Çay Saati Tarifleri
20 Dakika
Ayva Çayı
Selinhdr
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.