En İyi Üyeler
Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
14163 Tarif
Çocuk
374 Tarif
Çorba
1269 Tarif
Diyet
4403 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2338 Tarif
Hafif Yemekler
53 Tarif
İçecek
1409 Tarif
Pratik Yemek
5182 Tarif
Salata ve Meze
1274 Tarif
Sos
471 Tarif
Tatlı
8806 Tarif
Yöresel
1984 Tarif
Popüler Tarifler
Yılbaşı Pastası
Maş Fasulyesi Salatası
Anasayfa
Tarifler
Çay Saati Tarifleri
Böğürtlenli Pay
Böğürtlenli Pay
23 Mart 2021
Hazırlanma Süresi :
30 dakika
Pişirme Süresi :
35 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Azerbaycan Sütlacı (Firni)
Kıymalı Pişi
Sütsüz Puding
Köz Biber Ezmesi
Yumurta Mezesi
Babata Keki
Fındık Çeşitleri, Özellikleri ve Kullanım Alanları
Reçel Yaparken Şekerlenmeyi Önlemenin 5 Kolay Yolu
Aşkla Tatlanan Tarifler: Sevgililer Günü’ne Özel 5 Pratik Lezzet
Yumurta Sarısının Gizemi: Renkler Ne Anlatıyor?
Pişirmeden Kolayca Hazırlayabileceğiniz 5 Nefis Puding Tarifi
Lezzet Patlaması! Enfes Salatalar Yapmanın Altın Kuralları
Böğürtlenli Pay için
Malzemeler
500 gr dondurulmuş böğürtlen
1.5 su bardağı un
125 gr tereyağı
1 su bardağı pudra şeker
1 kahve fincanı limon suyu
1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
1 tatlı kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
1 tatlı kaşığı tarçın
1 yumurtanın akı
Böğürtlenli Pay
Nasıl Yapılır
Un, tereyağı ve yarım su bardağı pudra şekerini mutfak robotunda karıştırın.
Limon suyunu ilave edip topaklanıncaya kadar karıştırmaya devam edin. Hamuru tezgaha alıp pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
Streç folyoya sarıp buzdolabında 10 dakika bekletin.
Pudra şekerinin 2 çorba kaşığı kadarını üzerine serpmek için ayırın.
Kalanını ahududu, tarçın, rendelenmiş portakal ve limon kabuğu ile karıştırın.
Hamuru un serpilmiş tezgah üzerinde 1.5 cm kalınlığında ve 30 cm’lik bir yufka açın. Yağlanmış fırın kalıbına alıp kenarlardan sarkacak şekilde yayın.
Yufkanın üzerine çırpılmış yumurta akı sürün. Yufkanın 20 cm’lik alanına böğürtlenli karışımı yayın.
Hamuru orta kısım boş kalacak şekilde böğürtlenlerin üzerine kapatın ve toparlayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin.
Fırından alıp üzerine ayırdığınız pudra şekeri serpiştirin. Ilık servis yapın.
Tarif Kategorileri
Tatlı Hamur İşi Tarifleri
Hamur İşi Tarifleri
Çay Saati Tarifleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Çay Saati Tarifleri
15 Dakika
Sarımsak Çayı
Selinhdr
Çay Saati Tarifleri
20 Dakika
Lavaş Tost
Çay Saati Tarifleri
35 Dakika
Yumurtasız Kurabiye
Çay Saati Tarifleri
30 Dakika
Krem Şantili Kurabiye
Çay Saati Tarifleri
80 Dakika
Cream Puff
Çay Saati Tarifleri
10 Dakika
Ihlamur Çayı
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.