ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ BÖĞÜRTLENLİ PAY

Böğürtlenli Pay

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Böğürtlenli Pay Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr dondurulmuş böğürtlen
  • 1.5 su bardağı un
  • 125 gr tereyağı
  • 1 su bardağı pudra şeker
  • 1 kahve fincanı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 yumurtanın akı

Böğürtlenli Pay Nasıl Yapılır?

  • Un, tereyağı ve yarım su bardağı pudra şekerini mutfak robotunda karıştırın.
  • Limon suyunu ilave edip topaklanıncaya kadar karıştırmaya devam edin. Hamuru tezgaha alıp pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
  • Streç folyoya sarıp buzdolabında 10 dakika bekletin.
  • Pudra şekerinin 2 çorba kaşığı kadarını üzerine serpmek için ayırın.
  • Kalanını ahududu, tarçın, rendelenmiş portakal ve limon kabuğu ile karıştırın.
  • Hamuru un serpilmiş tezgah üzerinde 1.5 cm kalınlığında ve 30 cm’lik bir yufka açın. Yağlanmış fırın kalıbına alıp kenarlardan sarkacak şekilde yayın.
  • Yufkanın üzerine çırpılmış yumurta akı sürün. Yufkanın 20 cm’lik alanına böğürtlenli karışımı yayın.
  • Hamuru orta kısım boş kalacak şekilde böğürtlenlerin üzerine kapatın ve toparlayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin.
  • Fırından alıp üzerine ayırdığınız pudra şekeri serpiştirin. Ilık servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!