Biberiyeli Ve Şeftalili Tartölet

Biberiyeli Ve Şeftalili Tartölet
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Biberiyeli Ve Şeftalili Tartölet için

Malzemeler

  • 9 milföy hamuru
  • 4 şeftali
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 dal taze biberiye
  • 1 çay kaşığı margarin

Üzeri için

  • Pudra şeker
Biberiyeli Ve Şeftalili Tartölet

Nasıl Yapılır

Şeftalilerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın ve tavaya alın. Şeker, vanilya ekleyip 5-6 dakika pişirin. Biberiye yapraklarını ekleyip ılınmaya bırakın. Milföy hamurlarını derin dondurucudan alıp 15 dakika oda ısısında bekletin. Muffin kalıplarını margarin ile yağlayın. Milföy hamurlarını yuvarlak keserek kalıpların içlerine yerleştirin. Şeftalili karışımı hamurların içine paylaştırın. Kalan hamurları merdane ile inceltin ve uygun büyüklükte kesin. Küçük bir kalıp ile pencere açın ve kalıptaki şeftalili harcın üzerine kapatın. Çatal ile kenarlarına bastırarak yapışmalarını sağlayın. 200 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Üzerine pudra şeker serpiştirerek bekletmeden
servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo