ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ BİBERİYELİ VE ŞEFTALİLİ TARTÖLET

Biberiyeli Ve Şeftalili Tartölet

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Biberiyeli Ve Şeftalili Tartölet Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 9 milföy hamuru
  • 4 şeftali
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 dal taze biberiye
  • 1 çay kaşığı margarin

Üzeri için

  • Pudra şeker

Biberiyeli Ve Şeftalili Tartölet Nasıl Yapılır?

Şeftalilerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın ve tavaya alın. Şeker, vanilya ekleyip 5-6 dakika pişirin. Biberiye yapraklarını ekleyip ılınmaya bırakın. Milföy hamurlarını derin dondurucudan alıp 15 dakika oda ısısında bekletin. Muffin kalıplarını margarin ile yağlayın. Milföy hamurlarını yuvarlak keserek kalıpların içlerine yerleştirin. Şeftalili karışımı hamurların içine paylaştırın. Kalan hamurları merdane ile inceltin ve uygun büyüklükte kesin. Küçük bir kalıp ile pencere açın ve kalıptaki şeftalili harcın üzerine kapatın. Çatal ile kenarlarına bastırarak yapışmalarını sağlayın. 200 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Üzerine pudra şeker serpiştirerek bekletmeden
servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!