ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ BATONSALE KURABİYE

Batonsale Kurabiye

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Batonsale Kurabiye Tarifi İçin malzemeler

  • 200 gr Zeytinyağlı LUNA
  • 10 gr toz şeker
  • 2 yumurta
  • 250 gr un
  • 10 gr tuz
  • 10 gr pudra şekeri
  • 15 gr toz maya

Batonsale Kurabiye Nasıl Yapılır?

LUNA, toz şeker, yumurtalar, un, tuz, pudra şekeri ve toz mayayı hamur yoğurma kabına alıp karıştırın. Tüm malzemeyi özleşene kadar yaklaşık 10 dakika yoğurun. Hamuru küçük boy mandalina büyüklüğünde bezelere ayırıp 20 dakika bekletin. Hamur bezelerine uzun çubuk şekli vererek yağlanmış fırın tepsisine dizin. Dilerseniz üzerine çörek otu veya susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!