ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ BADEM KAPLI KRUVASAN

Badem Kaplı Kruvasan

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Badem Kaplı Kruvasan Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 kruvasan (bayat)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı (50 gr)
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 yumurta akı
  • 2.5 çay bardağı badem unu

Üzeri için

  • 1 yumurta akı
  • 1 su bardağı file badem
  • Yarım su bardağı pudra şeker

Badem Kaplı Kruvasan Nasıl Yapılır?

Kruvasanları enine ikiye kesin. Bir kapta tereyağı ve toz şekeri mikser ile iyice karıştırın. Üzerine yumurta akını ekleyip tekrar karıştırın. Son olarak badem ununu ilave edip karıştırdıktan sonra 4 (yarı) kruvasana sürün. Üzerlerine diğer kruvasanları kapatın. Kruvasanları yumurta akına buladıktan sonra file badem ile iyice kaplayın. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şeker serpip servis yapın.

Dünyanın en popüler tatlılarından biri olan klasik kruvasan tarifini de deneyebilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!