ANASAYFA TARİFLER TUZLU HAMUR İŞİ TARİFLERİ YAĞ ÇEKMEYEN PİŞİ

Yağ Çekmeyen Pişi

Yağ Çekmeyen Pişi

Sabah kahvaltısı denildiğinde ilk akla gelen lezzetlerden biri olan pişi, hem sade, hem de reçel, çikolata, bal gibi tatlılarla birlikte tüketilir. Çayın yanına çok yakışan bu lezzet, 30 dakika içerisinde sofralardaki yerini alır. İsteğe göre peynir veya patatesle farklı çeşitleri de sunulur. Bazı yörelerde 'kolaç ve hamur' ismiyle de bilinen pişi, hamurun pofuduk bir şekilde kabarmasıyla hazırlanır. Ancak yağda kızartıldığı için kalori değeri biraz yüksektir. Gelin, yağ çekmeyen, maya kullanılmadan hazırlanan ve pofuduk gibi kabaran bir pişi hazırlayalım. Listedeki malzemeler hazırsa, yağ çekmeyen pişi nasıl yapılır birlikte görelim.

Farklı yörelere özgü bir şekilde hazırlanan kolay pişi tarifine de mutlaka göz atın. Alternatif olarak nefis kaşık dökmesi tarifini de deneyebilirsiniz. 

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Yağ Çekmeyen Pişi Tarifi İçin malzemeler

  • 3.5 su bardağı un
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı soda
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1.5 çay kaşığı kabartma tozu

Kızartmak için:

  • 1 su bardağı sıvı yağ

Yağ Çekmeyen Pişi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle un dışında kalan tüm malzemeleri geniş bir kaba aktarın.
  • Malzemeleri çırptıktan sonra yavaş yavaş un ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  • Ele yapışmayacak bir kıvam elde edinceye kadar hamuru yoğurun.
  • Mutfak tezgahını unlayın ve hamuru tezgahın üzerine alın.
  • Oklava yardımıyla hamurları orta kalınlıkta olacak şekilde açın.
  • Açtığınız hamurları bıçak ile kare şeklinde parçalara ayırın.
  • Yuvarlak şekil vermek için, su bardağının ağız kısmını da kullanabilirsiniz.
  • Tavaya bir bardak sıvı yağ dökün ve kızmasını bekleyin.
  • Yağın içerisine hamurları ekleyerek önlü arkalı kızartın.
  • İki tarafı da pişirdikten sonra yağ çekmeyen pişileriniz hazır olacaktır. Afiyet olsun.

Yağ Çekmeyen Pişi Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Pişinin lezzetli olması için, hazır hamur yerine evde kendiniz açın.
  • Hamurun iyice kabarması için mutlaka soda ve karbonat kullanın.
  • Tarifte kullanacağınız soda sade olmalıdır.
  • Kızarttığınız hamurları kağıt havlu üzerinde bekleterek yağın süzülmesini sağlayabilirsiniz.

1 Porsiyon Yağ Çekmeyen Pişi Kaç Kalori?

  • Bir porsiyon pişi, yaklaşık 300 kaloridir. Bir porsiyonun içerisinde 3 adet pişi bulunmaktadır. Boyutlarına göre kalori değeri değişiklik gösterebilir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!