ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TUZLU HAMUR İŞİ TARİFLERİ TUZLU ANNE HURMASI

TUZLU ANNE HURMASI

Tuzlu anne hurması
4 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tuzlu anne hurması tarifi için malzemeler
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Aldığı kadar un

Kızartmak için

  • 1 su bardağı ayçiçek yağı
Tuzlu anne hurması Nasıl Yapılır

  • Yumurtayı bir karıştırma kabına kırın. Yoğurt, zeytinyağı, tuz ve karbonatı ekleyin. Kulak memesinden biraz daha sert bir hamur elde edinceye kadar azar azar un ilave edin. Üzerini nemli bir bezle kapatıp 20 dakika dinlendirin.
  • Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizle yuvarlayıp rendeye bastırarak hurma şekli verin.
  • Hurmaları geniş bir tavada çok kızgın olmayan ayçiçek yağında kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!