ANASAYFA TARİFLER TUZLU HAMUR İŞİ TARİFLERİ SUCUKLU FOCCACCİA

Sucuklu Foccaccia

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sucuklu Foccaccia Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 3 çay kaşığı süt
  • 1 tatlı kaşığı instant maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı su
  • 3~4 yemek kaşığı zeytinyağı

Üzeri için

  • 100 g sucuk
  • Yarım çay bardağı dilimlenmiş yeşil zeytin
  • Zeytinyağı

Sucuklu Foccaccia Nasıl Yapılır?

Unu bir kaba eleyip ortasını açın. Süt ile karıştırarak erittiğiniz mayayı ve tuzu ilave edin. Suyu ve zeytinyağını ekleyip maya tamamen eriyinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp en az 40 dakika mayalandırın. Dinlenen hamuru bir fırın kabına yayın. Üzerine parmağınızla bastırıp çukurlar açarak küp dilimlediğiniz sucuk ve dilimlenmiş yeşil zeytini yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 - 30 dakika pişirin. Fırından çıkarınca üzerine çok az zeytinyağı sürün. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın. 


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!