ANASAYFA TARİFLER TUZLU HAMUR İŞİ TARİFLERİ SALAMLI ÇÖREK

Salamlı Çörek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Salamlı Çörek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı Ayçiçek yağı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 100 g salam
  • 5 dal taze soğan
  • 1 demet kıyılmış taze nane
  • 5.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • Kırmızı pul biber

Salamlı Çörek Nasıl Yapılır?

Yumurtaları büyük bir kaba kırın. Ayçiçek yağı ve yoğurtla karıştırın. Küçük küpler şeklinde kestiğiniz salam, ince kıydığınız taze soğanı ve naneyi ekleyip karıştırın. Unu ve kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurdan parçalar koparıp yuvarlayın. İnce bir çubuk şekli verip burgu yapın ve kendi etrafında sararak şekil verin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp kırmızı pul biber serpin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 35-40 dakika pişirip servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!