ANASAYFA TARİFLER TUZLU HAMUR İŞİ TARİFLERİ KÜLÜNÇE

Külünçe

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

45 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Külünçe Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr un
  • 1 çay kaşığı mahlep
  • Yarım kibrit kutusu yaş maya
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 125 gr tereyağı
  • 1 kahve
  • fincanı ayçiçeği yağı
  • 1 yumurtanın sarısı
  • Tuz

Külünçe Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını eritip ılınmaya bırakın. Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Tarçın, mahlep ve tuzu ekleyip harmanlayın. Yaş mayayı ılık suda eritin.
  • Unlu karışımın ortasını havuz gibi açın. Tereyağı, ayçiçeği yağı, maya ve tuzu ilave edin. Sert bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
  • Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartın. Un serpilmiş tezgahın üzerinde merdane yardımıyla 1 cm kalınlığında 6 cm çapında yuvarlak hamurlar hazırlayın.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!