ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TUZLU HAMUR İŞİ TARİFLERİ KEPEKLİ SİMİT

Kepekli simit

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kepekli simit tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1.5 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 paket yaş maya
  • 450 g kepekli un

Üzeri için

  • Yarım su bardağı pekmez
  • Yarım su bardağı su
  • Susam
  • Ay çekirdeği içi
  • Kepek

Kepekli simit Nasıl Yapılır

Ilık su, tuz ve mayayı bir kasede karıştırın. Unu geniş bir hamur yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın. Mayalı karışımı ilave edip yoğurun. Hamurdan parçalar kopartıp elinizle yuvarlayarak simit şekli verin. Hazırladığınız simitleri pekmezli suya batırıp çıkarın. Susam, kepek ve Ay çekirdeğine bulayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.