Ispanaklı Kıbbe

Ispanaklı Kıbbe
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Ispanaklı Kıbbe için

Malzemeler

Hamuru için

  • 6 su bardağı un
  • 5 su bardağı ince esmer bulgur
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 orta boy soğan

İç harcı için

  • 1 kg ıspanak
  • 1 büyük boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı acı kırmızı toz biber
  • 2 tatlı kaşığı yenibahar
  • 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
  • Tuz
  • 200 gr lor peyniri

Sos için

  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kasığı limon suyu
  • 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
Ispanaklı Kıbbe

Nasıl Yapılır

Ispanakları bol suyla yıkayıp suyunu süzün. İri parçalar şeklinde doğrayın. Soğanın kabuğunu soyup kıyın. Ayçiçeği yağında hafifçe soteleyin. Ispanağı ekleyip sotelemeye devam edin. Tuz ve baharatla tatlandırın. Lor peynirini ekleyip harmanlayın. Bulguru iyice yıkayıp süzün ve iki avucunuzla iyice sıkarak tepsiye alın. Rendelenmiş soğanı ve tuzu ilave edip iyice yoğurun. İstediğiniz kıvama gelince unu ekleyip tekrar yoğurun. Harçtan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp içi boş oval köfteler hazırlayın. İçlerine ıspanaklı harcı paylaştırıp kenarlarını sıkıca kapatın. Tencereye su doldurup tuz ilave edin. Köfteler su yüzüne çıkana kadar pişirin. Sos için, limon suyu, biber ve domates salçasını bir kaseye alıp çırpın. Üzerine ayçiçeği yağı ve haşladığınız köftelerin suyundan ekleyin. Köfteleri sosla harmanlayıp servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo