ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TUZLU HAMUR İŞİ TARİFLERİ ISPANAKLI KIBBE

Ispanaklı kıbbe

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ispanaklı kıbbe tarifi için malzemeler

Hamuru için

  • 6 su bardağı un
  • 5 su bardağı ince esmer bulgur
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 orta boy soğan

İç harcı için

  • 1 kg ıspanak
  • 1 büyük boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı acı kırmızı toz biber
  • 2 tatlı kaşığı yenibahar
  • 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
  • Tuz
  • 200 gr lor peyniri

Sos için

  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kasığı limon suyu
  • 1 çay bardağı ayçiçeği yağı

Ispanaklı kıbbe Nasıl Yapılır

Ispanakları bol suyla yıkayıp suyunu süzün. İri parçalar şeklinde doğrayın. Soğanın kabuğunu soyup kıyın. Ayçiçeği yağında hafifçe soteleyin. Ispanağı ekleyip sotelemeye devam edin. Tuz ve baharatla tatlandırın. Lor peynirini ekleyip harmanlayın. Bulguru iyice yıkayıp süzün ve iki avucunuzla iyice sıkarak tepsiye alın. Rendelenmiş soğanı ve tuzu ilave edip iyice yoğurun. İstediğiniz kıvama gelince unu ekleyip tekrar yoğurun. Harçtan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp içi boş oval köfteler hazırlayın. İçlerine ıspanaklı harcı paylaştırıp kenarlarını sıkıca kapatın. Tencereye su doldurup tuz ilave edin. Köfteler su yüzüne çıkana kadar pişirin. Sos için, limon suyu, biber ve domates salçasını bir kaseye alıp çırpın. Üzerine ayçiçeği yağı ve haşladığınız köftelerin suyundan ekleyin. Köfteleri sosla harmanlayıp servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.