ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TUZLU HAMUR İŞİ TARİFLERİ İÇLİ SİMİT

İçli simit

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

İçli simit tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket yaş maya (42 gr)
  • 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 1 yumurta
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 4~4.5 su bardağı tam buğday unu

İç harcı için

  • 150 gr kaşar peyniri
  • Yarım su bardağı küp doğranmış sucuk

Üzeri için

  • 2 yemek kaşığı pekmez
  • 2 çay bardağı su
  • Susam

İçli simit Nasıl Yapılır

Tam buğday unu ile hazırlayacağınız simit ile sahur lezzetlerine sağlık katın. Mayayı ılık süt ve suyun içinde eritin. Şeker, yağ, yumurta, tuz ve azar azar unu ekleyerek yoğurun. Üzerini örterek 1 saat mayalanmaya bırakın. Kaşar peynirini rendeleyip sucuk ile harmanlayın.

Hamurdan parçalar kopartıp unlanmış tezgahta elinizle bastırarak açın. İçine sucuklu peynirden bir miktar yerleştirip kapatın. Her birini önce pekmezli suya daha sonra bolca susama bulayıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin. 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.