ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TUZLU HAMUR İŞİ TARİFLERİ HİNDİ ETLİ VE PIRASALI MİNİ PAY

Hindi etli ve pırasalı mini pay

Hindi etli ve pırasalı mini pay

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Hindi etli ve pırasalı mini pay tarifi için malzemeler

  • 20 g rendelenmiş parmesan peyniri
  • 30 g ekmek kırıntısı
  • 20 g tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 dal pırasa
  • 2 yemek kaşığı un
  • 360 ml tavuk suyu
  • 100 g krem peynir
  • 1 tatlı kaşığı kıyılmış taze tarhun otu
  • 500 g haşlanmış kuşbaşı hindi eti
  • 160 g haşlanmış bezelye

Hindi etli ve pırasalı mini pay Nasıl Yapılır

  • Rendelenmiş parmesan peyniri ve ekmek kırıntılarını küçük bir kasede harmanlayıp kenara alın. Tereyağı ve zeytinyağını bir tencereye alın. Tereyağı eridiğinde ince doğradığınız pırasaları ilave edip 4-5 dakika karıştırarak pişirin. Unu ilave edip kokusu çıkıncaya kadar kavurun ve tavuk suyunu ilave edin.
  • Tavuk suyu kaynamaya başladığında altını kısın ve pişmeye bırakın. Pırasalar yumuşamaya başladığında krem peynir, tarhun otu, kuşbaşı hindi eti ve bezelyeleri ekleyin. Karıştırıp 3-4 dakika daha pişirip ocaktan alın.
  • Yemeği yağladığınız fırın kaplarına aktarın. Üzerine parmesan peyniri ve ekmek kırıntılarını serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.