ANASAYFA TARİFLER TUZLU HAMUR İŞİ TARİFLERİ DAMLA SAKIZLI ÇÖREK

Damla Sakızlı Çörek

Damla sakızlı çörek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Damla Sakızlı Çörek Tarifi İçin malzemeler

  • 20 g kuru maya
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • Bir parça dövülmüş damla sakızı
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 7 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • Susam

Damla Sakızlı Çörek Nasıl Yapılır?

  • Kuru maya, toz şeker, damla sakızı ve ılık suyu derin bir kasede karıştırın. Un, tuz, süt ve zeytinyağını ekleyip yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek yarım saat dinlendirin. Mayalanan hamuru bezelere ayırın. Elinizle yuvarlayarak uzun şeritler hazırlayın.
  • Üç şeridi saç örgüsü şeklinde örün. Bütün hamurlar için aynı işlemi tekrarlayıp, yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!