Damla Sakızlı Çörek

Damla Sakızlı Çörek
19 Eylül 2022
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Damla Sakızlı Çörek için

Malzemeler

  • 20 g kuru maya
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • Bir parça dövülmüş damla sakızı
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 7 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • Susam
Damla Sakızlı Çörek

Nasıl Yapılır

  1. Kuru maya, toz şeker, damla sakızı ve ılık suyu derin bir kasede karıştırın. Un, tuz, süt ve zeytinyağını ekleyip yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek yarım saat dinlendirin. Mayalanan hamuru bezelere ayırın. Elinizle yuvarlayarak uzun şeritler hazırlayın.
  2. Üç şeridi saç örgüsü şeklinde örün. Bütün hamurlar için aynı işlemi tekrarlayıp, yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo