ANASAYFA TARİFLER TUZLU HAMUR İŞİ TARİFLERİ BİBERLİ TART

Biberli Tart

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Biberli Tart Tarifi İçin malzemeler

Tart hamuru için:

  • 2 su bardağı (250 gr) un
  • 125 gr margarin
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım su bardağı su

Üzeri için:

  • 1 kırmızı dolmalık biber
  • 1 sarı dolmalık biber
  • 1 yeşil dolmalık veya çarliston biber
  • 3 yumurta
  • 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 su bardağı süt kreması
  • Tuz
  • Karabiber

Biberli Tart Nasıl Yapılır?

  • Hamuru hazırlamak için; margarini oda sıcaklığında yumuşatın. Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını havuz şeklinde açın.
  • 1 tutam tuz, margarin, yumurta sarısı ve suyu ekleyip karıştırın. Hamuru yoğurup top şekline getirin ve streç folyoya sarıp buzdolabında 20 dakika bekletin.
  • Biberleri fırında veya ocak üzerinde hafifçe közleyip soyun. İnce halkalar halinde doğrayın. Yumurtaları bir kapta çırpın.
  • Rendelenmiş peynir, süt kreması, renkli biberleri, tuz ve karabiber ilave edip karıştırın.
  • Tart hamurunu buzdolabından alıp bir kez daha yoğurun. 20 cm çapında bir tart kalıbını yağlayıp hamuru elinizle bastırarak yayın.
  • Üzerini çatal ucuyla birkaç yerinden delip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirip çıkarın.
  • Üzerine hazırladığınız biberli karışımı yayıp tekrar fırına verin. Üzeri kızarıncaya kadar 20 dakika pişirin. Biberli tartı dilimleyip sıcak olarak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!