Biberiyeli Tuzlu Bisküvi

Biberiyeli Tuzlu Bisküvi
13 Mayıs 2022
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Biberiyeli Tuzlu Bisküvi için

Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • İri taneli tuz
  • Beyaz biber
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Ilık su
  • 1 su bardağı ince kıyılmış taze biberiye

Üzeri için

  • Zeytinyağı
Biberiyeli Tuzlu Bisküvi

Nasıl Yapılır

  1.  Un, kabartma tozu, toz şeker, iri taneli tuz ve beyaz biberi geniş bir karıştırma kabında harmanlayın. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edecek şekilde zeytinyağı ve ılık su ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar yoğurun. İnce kıydığınız biberiyeyi ilave edip tekrar yoğurun ve hamuru unlanmış tezgah üzerine alın.
  2. Bir merdane yardımıyla ince açın. Yuvarlak bir kurabiye kalıbıyla parçalar kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine bir fırça yardımıyla zeytinyağı sürün.
  3. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo