BİBERİYELİ KRAKER

Biberiyeli kraker
12 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Biberiyeli kraker tarifi için malzemeler
  • 1+1/4 su bardağı un 
  • 1/2 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri 
  • 1 tatlı kaşığı taze biberiye 
  • 1/2 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber 
  • 1 tutam toz paprika 
  • 1 tatlı kaşığı deniz tuzu 
  • 4 yemek kaşığı tereyağ 
  • 1/4 su bardağı krema
Biberiyeli kraker hazırlanışı

  • Krema ve tereyağ dışındaki bütün malzemeleri karıştırma kabına alın. Tüm malzemeler iyice özdeşleşinceye kadar karıştırın. Sonrasında ufak parçalara böldüğünüz tereyağını yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya başlayın.
  • Hamur hafif hafif toparlanmaya başlayınca kremayı ekleyin. Hamuru unladığınız tezgah üzerine alın. Bir merdane yardımıyla 1 santim inceliğinde açın. Hamurdan bir kurabiye kalıbı yardımıyla parçalar çıkartın. Krakerleri yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine dizin. Üzerine çok az tuz serpiştirin. Önceden ısınmış 200 derece fırında 10-12 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.


Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!