ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TUZLU HAMUR İŞİ TARİFLERİ BİBERİYELİ KRAKER

BİBERİYELİ KRAKER

Biberiyeli kraker
12 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Biberiyeli kraker tarifi için malzemeler
  • 1+1/4 su bardağı un 
  • 1/2 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri 
  • 1 tatlı kaşığı taze biberiye 
  • 1/2 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber 
  • 1 tutam toz paprika 
  • 1 tatlı kaşığı deniz tuzu 
  • 4 yemek kaşığı tereyağ 
  • 1/4 su bardağı krema
Biberiyeli kraker hazırlanışı

  • Krema ve tereyağ dışındaki bütün malzemeleri karıştırma kabına alın. Tüm malzemeler iyice özdeşleşinceye kadar karıştırın. Sonrasında ufak parçalara böldüğünüz tereyağını yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya başlayın.
  • Hamur hafif hafif toparlanmaya başlayınca kremayı ekleyin. Hamuru unladığınız tezgah üzerine alın. Bir merdane yardımıyla 1 santim inceliğinde açın. Hamurdan bir kurabiye kalıbı yardımıyla parçalar çıkartın. Krakerleri yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine dizin. Üzerine çok az tuz serpiştirin. Önceden ısınmış 200 derece fırında 10-12 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.


Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!