Midye Baklava

Midye Baklava
07 Haziran 2024

Türk mutfağının en zarif tatlısını keşfetmek için midye baklava tarifimizi deneyin. Karaköy Güllüoğlu'ndan aldığımız midye baklava tarifi ile bayram sofralarınız lezzetlensin. Malzemeler hazırsa, midye baklava tarifi için detaylara geçebiliriz.

Daha fazlası için ev yapımı baklava tariflerine göz atın.

Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 20 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Midye Baklava için

Malzemeler

İçindekiler:

Hamur için:

  • 1 kg buğday unu
  • 3 adet yumurta
  • 200 gr su
  • 13 gr tuz
  • buğday nişastası

İç harcı:

  • 400 gr sade yağ
  • 320 gr kaymak (süt+irmik)
  • 850 gr antep fıstığı içi

Şerbeti için:

  • 750 gr pancar şekeri
  • 500 gr su
  • 2 veya 3 damla limon suyu
Midye Baklava

Nasıl Yapılır

  1. Buğday unu, yumurta, tuz ve su karıştırılarak hamur elde edilir. 
  2. Hamur dinlendikten sonra eşit bezelere ayrılarak sırasıyla açılımı gerçekleştirilir. 
  3. Yufkalar  sırasıyla tezgaha üst üste yerleştirilir ve eşit parçalara bölünür. 
  4. 2 adet yufkaya, oklava ve personel gücü ile büzüştürme işlemi yapılır ve tezgaha sırasıyla büzüştürülen yufkalar dizilir. 
  5. Üzerine iri çekim fıstık konulur ve kaymak (süt+irmik) yerleştirilip yufkalara kapama/şekil verme işlemi yapılır. 
  6. Tepsiye özenle dizilen baklavalar sade yağ ile buluşturulur. 
  7. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında, yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirilerek baklavanın soğumasına izin verilmeden 108-110 derecedeki şerbet ile buluşturulur. 
  8. Sonrasında soğumaya alınır. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo