ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TATLI HAMUR İŞİ TARİFLERİ İNCİRLİ, KEÇİ PEYNİRLİ VE KABAKLI TART

İncirli, keçi peynirli ve kabaklı tart

İncirli, keçi peynirli ve kabaklı tart

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

İncirli, keçi peynirli ve kabaklı tart tarifi için malzemeler

  • 6 kare milföy hamuru (Veya 375 g milföy hamuru-tek parça)
  • 1 su bardağı ricotta
  • 100 g keçi peyniri (Yumuşak)
  • 6 adet küçük ince Girit kabağı (Veya normal kabak)
  • 4 adet incir (İkiye bölünmüş)

Üzeri için

  • 1 yemek kaşığı bal
  • Pul biber
  • Tane karabiber

İncirli, keçi peynirli ve kabaklı tart Nasıl Yapılır

  • Fırını önceden 200 dereceye ayarlayıp ısıtın. Milföy hamurlarını birleştirip merdane yardımıyla dikdörtgen olacak şekilde açın. Yağlı kağıt üzerine sererek fırın tepsisine yerleştirin. Keskin bir bıçak yardımıyla kenarlarını 2 cm içeriden çizin. Ortasını çatalla delin. 
  • Malzemeleri milföy üzerine dizin. Milföy kızarıp peynirler iyice eriyene kadar, yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Üzerine bal, tane karabiber ve pul biber serperek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.