ANASAYFA TARİFLER TATLI HAMUR İŞİ TARİFLERİ İNCİRLİ ÇÖREK

İncirli Çörek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

İncirli Çörek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 1 kahve fincanı toz şeker
  • 50 gr tereyağı
  • Yarım su bardağı ılık su
  • Yarım paket yaş maya (20 gr)
  • Pudra şeker

İç harcı için

  • 16 kuru incir
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı ceviz

İncirli Çörek Nasıl Yapılır?

Yıkanmış incirleri küçük sos tenceresine alın. Üzerine süt ilave edip pişirin. İncirler iyice yumuşadıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Çukur bir kaba unu aktarın. Ortasını havuz şeklinde açıp, yarım paket yaş ekmek mayası ve ılık sütü ilave edin. Parmak uçlarınızla mayayı eritin. Yumuşatılmış tereyağı, yumurta ve toz şekeri ekleyip yoğurun. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar ılık su ilave ederek yoğurun. Hamurun mayalanması için ılık bir ortamda yaklaşık 1 saat dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparın. Elinizle yuvarlak açıp ortasına bir incir ve ceviz yerleştirip yuvarlak şekilde kapatın (hamurun uçlarını ortaya doğru getirerek büzün). Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepside yaklaşık 20 dakika daha dinlendirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şeker serpin. Servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!