ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TATLI HAMUR İŞİ TARİFLERİ GANAJLI KREP KÜLAHI

Ganajlı Krep Külahı

Ganajlı krep külahı

Ganaj; bisküvi, kurabiye, kek ve pastaları kaplamak için kullanılan bir çeşit kremadır. Temel malzemesi krema ve çikolatadır. İsteğe göre meyvelerle aroma katılabilir. Krep ise kahvaltılarda sık sık tüketilen bir besindir. Klasik tariflerden sıkılanlar için; ganajlı krep külahı nasıl yapılır, servis önerileri nelerdir birlikte görelim.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ganajlı Krep Külahı Tarifi İçin malzemeler

Krep hamuru için:

  • 2 su bardağı un
  • 2 yumurta 
  • 2 su bardağı süt
  • 50 gr krema
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ

Çikolatalı ganaj için:

  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 200 gr bitter (sütsüz) çikolata
  • 200 gr krema
  • 1 çay kaşığı tarçın 
  • 6 çilek

Ganajlı Krep Külahı Nasıl Yapılır?

  • Çikolatayı ufak parçalara bölün. Çikolata, yarım bardak toz şeker, 200 gr krema ve tarçını çukur bir kaba alın.
  • Kısık ateşte tahta kaşıkla devamlı karıştırarak pürüzsüz bir krema kıvamına gelinceye kadar pişirin. Karıştırarak soğutun. 
  • Unu çukur bir kaba eleyin. Yumurtaları başka bir kapta çırpıp una ekleyin. 2 kaşık şeker, kabartma tozu ve 50 gr kremayı ilave edip karıştırın.
  • Sütü azar azar dökerek topaksız bir hamur elde edinceye kadar çırpın. 
  • Biraz sıvıyağ ile 18 cm’lik teflon tavayı hafifçe yağlayın. 1 kepçe kadar hamur döküp bir tarafı kızarıncaya kadar pişirin.
  • Spatula ile ters çevirip diğer tarafını da pişirin. Tabağa alıp sıcak olarak muhafaza edin. Diğer 5 krebi de aynı şekilde hazırlayıp ılınmaya bırakın.
  • Krepleri külah şeklinde sarıp uzun servis kaselerine  yerleştirin. Külahların içine ganaj kremayı paylaştırıp çileklerle süsleyin ve bekletmeden servis yapın. Afiyet olsun.

Ganajlı Krep Külahının Püf Noktaları Nelerdir?

  • Ganajı hazırlarken ocağın kısık ateşte olmasına özen gösterin. Karıştırma işlemini bırakmayın. aksi takdirde çikolatanın dibi tutacaktır.
  • Krep hamurunu hazırlarken topak oluşmaması için mikser kullanın.
  • Kıvamı sulu olursa, azar azar un ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Hamuru pişirebilmek için yanmaz yapışmaz tava kullanabilirsiniz.
  • Krepler ılımaya başladığında külah şeklini verebilirsiniz.

1 Porsiyon Ganajlı Krep Külahı Kaç Kalori?

  • Ganajlı krep külahının bir porsiyonu, yaklaşık 160 kaloridir. Diyabet hastalarının ölçülü bir şekilde tüketmesi önerilir.

Kahvaltı sofralarında sunabileceğiniz hamur işi tarifler arıyorsanız, farklı bir versiyonu olan ballı minik krepleri deneyebilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.