ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ KİRAZLI COBBLER

Kirazlı Cobbler

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Kirazlı Cobbler Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 6 su bardağı çekirdeksiz kiraz
  • 5 yemek kaşığı esmer şeker
  • 1.5 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
  • Yarım çay bardağı portakal suyu
  • 30 gr tereyağı

Hamur için

  • 285 gr un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tutam tuz
  • 90 gr tereyağı
  • 180 ml krema

Üzeri için

  • Vanilyalı dondurma
  • Kiraz

Kirazlı Cobbler Nasıl Yapılır?

Kiraz, esmer şeker, nişasta, portakal kabuğu ve portakal suyunu bir kapta karıştırıp küçük fırın kaplarına paylaştırın. Tereyağı parçalarını üzerlerine serpiştirin. Hamur için tereyağını küçük parçalara bölüp bir kap içerisine alın. Un, şeker, kabartma tozu ve tuzu ekleyip yoğurun. Kremayı ekleyip iyice karıştırın. Hamuru merdaneyle açıp kalıplar ile aynı büyüklükte kesin ve kirazların üzerine yerleştirin. 180 dereceye ayarlanmış fırında 45 dakika pişirin. Tatlıların üzerine dondurma ve kiraz yerleştirip servis yapın.

 

Yorumlar

Misafir 12 Ekim 2016, 17:31

evet çok güzel


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!