ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TATLI HAMUR İŞİ TARİFLERİ ÇITIR TARTÖLETLER

Çıtır tartöletler

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çıtır tartöletler tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 3 baklava yufkası
  • 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı

Krema için

  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 10 gr tereyağı

Üzeri için

  • Frambuaz
  • Böğürtlen
  • Yaban mersini
  • Nane yaprakları

Çıtır tartöletler Nasıl Yapılır

Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in tatlı tarifleri listesinden iyi bir seçim. Baklava yufkalarından 15 cm x 15 cm ölçülerinde kareler kesin. Aralarına yağ sürerek uçları denk gelmeyecek şekilde üst üste dizin ve muffin kalıplarına yerleştirin. 180 dereceye ayarlı fırında rengi hafif koyulaşıncaya kadar kızartın. Dikkatlice tel ızgara üzerine alarak soğumaya bırakın.

Krema için, un, şeker, vanilya ve sütü bir tencerede karıştırın. Orta ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Tereyağını ekleyip eriyinceye kadar karıştırın. Ocaktan alarak hafif ılınıncaya kadar karıştırın.

Kremayı yufkadan kaselerin içine paylaştırın ve iyice soğuyuncaya kadar bekletin. Üzerlerine meyve ve nane yaprakları yerleştirerek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.