ANASAYFA TARİFLER TATLI HAMUR İŞİ TARİFLERİ BADEM EZMELİ SARMA

Badem Ezmeli Sarma

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Badem Ezmeli Sarma Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 yufka
  • 50 gr tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı toz tarçın

İç harcı için

  • 50 gr tereyağı
  • 2 su bardağı kabuksuz badem
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım çay kaşığı badem esansı
  • Yarım su bardağı pudra şeker
  • 1 yemek kaşığı gülsuyu

Badem Ezmeli Sarma Nasıl Yapılır?

Tereyağını eritin. Bademi mutfak robotunda ince çekin. Yumurta sarısını çırpın. Çırpılmış yumurta, badem esansı, tereyağı ve gülsuyunu bademe ekleyip yoğurun. 10 dakika buzdolabında bekletin. Yufkaların her birinin üzerine tereyağı sürüp ikiye katlayın. İkiye katlanmış yufkaların uçlarına badem ezmesinden yerleştirin. Ucundan kıvırarak sıkıca sarın. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp yuvarlak olacak şekilde sarın. Yumurta ve tarçını çırpın. Ruloların üzerlerine fırça yardımıyla sürün. Yağlı kağıt serili tepsiye alıp 30 dakika kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!