ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TART TARİFLERİ MANTARLI VE LOR PEYNİRLİ TART

Mantarlı ve lor peynirli tart

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mantarlı ve lor peynirli tart tarifi için malzemeler

  • 60 gr tereyağı
  • 270 gr mantar
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı taze biberiye yaprağı
  • 1 tutam muskat
  • 3 yufka
  • 75 gr tereyağı
  • 200 gr ricotta peyniri
  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı krema
  • 1 çorba kaşığı maydanoz
  • Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı

Mantarlı ve lor peynirli tart Nasıl Yapılır

Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Mantarları ince doğrayın. Tavada tereyağını eritip mantarları soteleyin. Sarımsağı rendeleyip ekleyin. Kekik, biberiye, muskatı ilave edin. Ocaktan alarak soğumaya bırakın. 23 cm’lik yuvarlak fırın tepsisini yağlayın. Yufkayı 30 x 30 cm büyüklüğünde kare şeklinde kesin. Aralarına sıvıyağ sürerek kalıba yerleştirin. Ricotta peyniri, yumurta ve kremayı mikserle çırpın. Peynirli karışımın yarısını yufkanın üzerine dökün. Mantarları ilave edin. Kalan karışımı üzerine yayın. 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.