ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ KABAKLI VE DEREOTLU TARTÖLET

Kabaklı Ve Dereotlu Tartölet

Kabak ve dereotunun muhteşem lezzetini tatmaya hazır mısınız? Küçük porsiyonlar halinde sunulan tartöletler, Avrupa'nın en meşhur atıştırmalıkları arasında yer alır. Özellikle çay saatlerinde sunulan bu besin, vejetaryen menülerine de uygundur. Listedeki malzemeleri hazır ettiyseniz, ortalama 1 saatte sofralardaki yerini alan kabaklı ve dereotlu tartölet tarifine geçebiliriz.

Bol malzemesi ve lezzetiyle yemeğe doyamayacağınız sebzeli tart tarifine de göz atmayı unutmayın.

Kaç
Kişilik

12 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kabaklı Ve Dereotlu Tartölet Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 200 gr tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Üzeri için

  • 1 büyük kabak
  • 1 soğan
  • 100 gr beyaz peynir
  • Yarım demet dereotu
  • 2 yumurta
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Kabaklı Ve Dereotlu Tartölet Nasıl Yapılır?

Geniş bir kapta tereyağı, yumurta, yoğurt, kabartma tozu ve tuzu iyice karıştırın. Elenmiş unu ilave edip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini bir bezle örtüp 15 dakika dinlendirin. Hamura un serpin. Ufak tart kalıplarını yağlayın ve hamuru paylaştırıp yerleştirin. Kabağı rendeleyin. Peyniri ezin. Soğan ve dereotunu ince doğrayın. 2 yumurta, tuz ve karabiber ilave edilip karıştırın. Bu karışımı hamurların üzerine yayın. En son zeytinyağını gezdirip önceden 170 dereceye ayarlanmış fırında üzerileri kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!