ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TART TARİFLERİ KABAKLI VE DEREOTLU TARTÖLET

Kabaklı ve dereotlu tartölet

Kaç
Kişilik

12 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kabaklı ve dereotlu tartölet tarifi için malzemeler

Hamuru için

  • 200 gr tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Üzeri için

  • 1 büyük kabak
  • 1 soğan
  • 100 gr beyaz peynir
  • Yarım demet dereotu
  • 2 yumurta
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Kabaklı ve dereotlu tartölet Nasıl Yapılır

Geniş bir kapta tereyağı, yumurta, yoğurt, kabartma tozu ve tuzu iyice karıştırın. Elenmiş unu ilave edip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini bir bezle örtüp 15 dakika dinlendirin. Hamura un serpin. Ufak tart kalıplarını yağlayın ve hamuru paylaştırıp yerleştirin. Kabağı rendeleyin. Peyniri ezin. Soğan ve dereotunu ince doğrayın. 2 yumurta, tuz ve karabiber ilave edilip karıştırın. Bu karışımı hamurların üzerine yayın. En son zeytinyağını gezdirip önceden 170 dereceye ayarlanmış fırında üzerileri kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.