ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ KABAKLI VE BİBERLİ TART

Kabaklı Ve Biberli Tart

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kabaklı Ve Biberli Tart Tarifi İçin malzemeler

Tart hamuru için

  • 1.5 su bardağı un
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 150 gr soğuk tereyağı
  • 2 yemek kaşığı soğuk su

İç harcı için

  • 1 kabak
  • 2 salçalık kırmızıbiber
  • 5 kiraz domates
  • Küp doğranmış domates
  • 1 soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Birkaç dal taze kekik

Kabaklı Ve Biberli Tart Nasıl Yapılır?

Tereyağını küp şeklinde kesip buzlukta 10 dakika bekletin. Mutfak robotunun içine un ve tuzu koyup kısa aralıklarla çalıştırın. Tereyağı parçalarını ekleyip iri kum taneleri kıvamına gelene kadar kısa aralıklarla çalıştırın. Makine çalışırken soğuk suyu ekleyin. Hamuru yağlı kağıda sarıp üzerine bastırarak yassılaştırın. Buzdolabında 1 saat dinlendirin. Fırını 180 derecede ısıtın. Kabağı temizleyip ince dilimleyin. Kırmızıbiberin çekirdeklerini çıkarıp boyuna dörde bölün. Kiraz domatesleri ikiye kesin. Zeytinyağını bir tavaya alıp ısıtın. Soğanı küp doğrayın ve pembeleşinceye kadar kavurun. Doğranmış domatesleri ekleyin ve birkaç dakika daha kavurmaya devam edin. Taze kekik yapraklarını ekleyin ve tuz karabiber ile tatlandırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Hamuru 27 cm çapında açıp içi yağlanmış 23 cm’lik tart kalıbının içine yayın. Kenarlardan sarkan fazlalıkları kesin. Hamurun üzerine domates sosunu yayın. Dilimlenmiş kabak, biber ve kiraz domatesleri yerleştirin. Sıcak fırında 30 dakika pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın.

Tarifte kullandığınız kırmızıbiberi közleyip tarife eklerseniz nefis bir füme lezzet yakalayabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!