ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TART TARİFLERİ HİNDİSTAN CEVİZLİ TART

Hindistan cevizli tart

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Hindistan cevizli tart tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 250 gr margarin
  • 1 kahve fincanı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • Yarım çay kaşığı karbonat ya da kabartma tozu

Kreması için

  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı margarin
  • Yarım su bardağı hindistan cevizi

Üzeri için

  • Hindistan cevizi
  • Meyve~nane yaprağı

Hindistan cevizli tart Nasıl Yapılır

Margarini eritin. Şeker ve süt ilave edip mikserle karıştırın. Yumurtaları ekleyin. Unu, vanilyayı ve karbonatı harmanlayıp azar azar ilave edin. 28 cm çapında (ters çevrildiğinde ortası çukur olan) tart kalıbını yağlayıp hamuru içine aktarın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. Tart tabanı soğurken kremayı hazırlayın. Süt, un, şeker, yumurta ve vanilyayı bir tencerede karıştırıp orta ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocaktan almadan 2 dakika önce margarini ardından hindistan cevizini ekleyip karıştırın. Soğuyan tart tabanını kalıptan çıkarın. Ortadaki boşluğa kremayı doldurun. Oda ısısında ılındırdıktan sonra buzdolabında 1 saat bekletin. Üzerine bol Hindistan cevizi serpip, meyvelerle süsleyerek servis yapın.

 

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:15:16

merhaba ben Ayten Azerbaycandan turkuyeyi ve yemeklerni cok seviyorum Hatta yakinlarda yapmisdim nohutlu pilav

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.