Bademli Turta

Bademli Turta
18 Eylül 2020

Kalp için muhteşem bir besin kaynağı olan badem, en sevilen kuruyemişlerden biridir. Genellikle tatlı tariflerinin üzerinde kullanılmasıyla bilinir. Badem içeriğinde bulunan magnezyum sayesinde, kalp hastalıkları riskini düşürür. Peki, evde bademli turta nasıl yapılır? Şık sunumu ve lezzetiyle bademli turta tarifine geçebiliriz.

Bademin her türlüsünü yerim diyorsanız, körili badem ve Edirne usulü badem ezmesi tarifini deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Bademli Turta için

Malzemeler

  • 1 su bardağı tereyağı
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 2 yumurta
  • 2 yemek kaşığı badem esansı
  • 1.5 su bardağı un

Üzeri için

  • 1 su bardağı file badem
  • 1 yemek kaşığı esmer şeker
Bademli Turta

Nasıl Yapılır

Tereyağını geniş bir karıştırma kabına alın. Bir mikser yardımıyla krema kıvamına gelinceye kadar yaklaşık 2 dakika çırpın. Toz şekeri ilave edip şeker tamamen eriyene kadar çırpmaya devam edin. Yumurtalar, badem esansı ve unu ilave edin ve pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpın. Harcı yağlı kağıt serili 22 cm çapındaki kelepçeli bir kek kalıbına yayın. Üzeri için file badem ve esmer şekeri bir kasede karıştırıp turtanızın üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Soğuk servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo