ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ ANANASLI TART TATİNE

Ananaslı Tart Tatine

 Ananaslı tart tatine

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ananaslı Tart Tatine Tarifi İçin malzemeler

  • 2/3 su bardağı toz şeker
  • 1/3 su bardağı su
  • 1/4 su bardağı dolmalık fıstık
  • 7-8 dilim ananas
  • 4 yaprak milföy hamuru

Ananaslı Tart Tatine Nasıl Yapılır?

  • Toz şeker ve suyu bir sos tenceresine alın. Şeker eriyip kaynamaya başlayıncaya kadar ısıtın. Kaynadıktan sonra renginin koyulaşması için 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Elde ettiğiniz karameli 20 cm’lik bir kek kalıbının tabanına iyice yayın. Karamelin üzerine yarım ay şeklinde dilimlediğiniz ananasları yerleştirin.
  • Milföy hamurlarını birleştirip merdane yardımıyla tart kalıbının boyutlarında açın. Ananasların üzerini, açtığınız milföy hamuruyla kapatın. Hamurun üzerine çatalla delikler açın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında milföy hamuru kızarana kadar yaklaşık 35 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!