ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TART TARİFLERİ ANANASLI TART TATİNE

ANANASLI TART TATİNE

 Ananaslı tart tatine
8 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ananaslı tart tatine tarifi için malzemeler
  • 2/3 su bardağı toz şeker
  • 1/3 su bardağı su
  • 1/4 su bardağı dolmalık fıstık
  • 7-8 dilim ananas
  • 4 yaprak milföy hamuru
Ananaslı tart tatine hazırlanışı

  • Toz şeker ve suyu bir sos tenceresine alın. Şeker eriyip kaynamaya başlayıncaya kadar ısıtın. Kaynadıktan sonra renginin koyulaşması için 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Elde ettiğiniz karameli 20 cm’lik bir kek kalıbının tabanına iyice yayın. Karamelin üzerine yarım ay şeklinde dilimlediğiniz ananasları yerleştirin.
  • Milföy hamurlarını birleştirip merdane yardımıyla tart kalıbının boyutlarında açın. Ananasların üzerini, açtığınız milföy hamuruyla kapatın. Hamurun üzerine çatalla delikler açın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında milföy hamuru kızarana kadar yaklaşık 35 dakika pişirin. Ilık servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!