Zeytin Ezmeli Açma

Zeytin Ezmeli Açma
27 Şubat 2023

Genellikle kahvaltı sofralarında yer verilen zeytin ezmeli açma, en sevilen açma tariflerinden biridir. Nefis iç harcı, yumuşak dolgusu ve mis gibi kokusuyla sofraların baş tacı olacak zeytin ezmeli açma tarifinin malzemelerini listemizde paylaştık. Hazırlaması 30, pişirmesi 30 dakika olan zeytin ezmeli açma yapımı için kolları sıvadıysanız, tarif detaylarına geçebiliriz.

1 Porsiyon Zeytin Ezmeli Açma Kaç Kaloridir?

  • Karbonhidrat ve yağ değeri oldukça yüksek olan zeytin ezmeli açma, yaklaşık 400 kaloridir. Kilo kontrolünde olanların küçük porsiyonlarla tüketmesi tavsiye edilir.

Videolu anlatımı ve püf noktalarıyla, sade açma tarifini de deneyin.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Zeytin Ezmeli Açma için

Malzemeler

Malzemeler

  • 3 su bardağı ılık süt
  • 1 paket (11 gr) instant maya
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı
  • 7 su bardağı un

Dolgusu için

  • Zeytin ezmesi

Üzeri için

  • Susam
  • Çörek otu
Zeytin Ezmeli Açma

Nasıl Yapılır

  1. Ilık süt ve mayayı büyük bir kaseye alıp karıştırın. Tuz, şeker ve ayçiçek yağını başka bir kapta karıştırıp mayalı karışıma ekleyin.
  2. Üzerine unu ilave ederek hamuru yoğurun. Yumuşak bir kıvam elde edinceye kadar yoğurma işlemine devam edin.
  3. Hamur hafifçe ele yapışır kıvama geldiğinde üzerini streç folyoyla kapatıp sıcak bir ortamda mayalanmaya bırakın.
  4. Elinizi hafifçe yağlayıp hamurdan büyükçe bir parça koparın. Hamuru elinizle pasta tabağı büyüklüğünde açıp üzerine zeytin ezmesi sürün.
  5. Rulo şeklinde sarıp uçlarından tutarak ters yönlere doğru çevirin ve uçlarını birbirine yapıştırın. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpin.
  6. Önceden 175 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Pişirdiğiniz açmaları bir kenarda soğumaya bırakın. Şimdiden afiyet olsun.
Servis Önerisi

Zeytin ezmeli açmayı tek başına sunmak istemiyorsanız, mercimek köftesi ve patates salatası ile birlikte servis edebilirsiniz.

Püf Noktası
  • Poğaça ve açma tariflerinde dikkat edilmesi gereken en önemli nokta hamurun kıvamını tutturmaktır.
  • Hazırladığınız hamur koyu olduysa süt, sulu olduysan elenmiş un ilave edebilirsiniz.
  • Hamuru elinize yapışmayacak bir kıvama gelene kadar yoğurun. Ardından mayalanması için 30 dakika dinlendirebilirsiniz.
  • Dinlenen hamura şekil vermeden önce birkaç kez daha yoğurarak yumuşatın.
  • Açmanın pofuduk olmasını istiyorsanız, karışıma bir çay kaşığı kabartma tozu ekleyebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo