ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ POĞAÇA TARİFLERİ VATRUSCHKİ (RUS POĞAÇASI)

Vatruschki (Rus poğaçası)

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Vatruschki (Rus poğaçası) tarifi için malzemeler

  • 250 gr un Yarım çay kaşığı tuz 1 yumurta Yarım çay kaşığı tozşeker 125 gr tereyağıÜzeri için:250 gr tuzsuz lor peyniri 2 yumurtanın sarısı Yarım çay kaşığı tuz Yarım çay kaşığı tozşeker 20 gr tereyağı 1 yumurtanın sarısı (üzerine sürmek için)

Vatruschki (Rus poğaçası) Nasıl Yapılır

Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Tuz ve şeker ekleyip harmanlayın. Buzdolabından yeni çıkmış soğuk tereyağını küp şeklinde kesip ilave edin. Parmak uçlarınızla hafifçe yoğurun. Yumurtaları ekleyin. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurmaya devam edin. Hamuru top şeklinde folyoya sarıp buzdolabında yarım saat bekletin. Peynirli karışım için lor peynirini çatalla ezin. 4 yumurtanın sarısı, tuz, şeker ve oda ısısında yumuşatılmış tereyağını ilave edip karıştırın. Peynirli iç malzemeyi sıkma torbasına aktarıp buzdolabında 15 dakika kadar bekletin,

Hamuru buzdolabından alıp tekrar yoğurun. Un serpilmiş tezgahın üzerinde merdane yardımıyla yarım santim kalınlığında açın. Küçük çay bardağı ağzı ile yuvarlak parçalar kesip yağlanmış fırın tepsisine dizin. Sıkma torbasının içindeki peynirli karışımı yuvarlak hamurların ortasına sıkın. Üzerlerine bir yumurtanın sarısını sürün. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alıp servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.