Pofuduk Poğaça

Osmanlı zamanından günümüze kadar ulaşan poğaça, genellikle peynirli ve patatesli olarak sunulur. Karbonhidrat değeri yüksek olan bu besin, özellikle kahvaltı ve gün sohbetlerinin vazgeçilmezidir. Malzemeleriniz hazırsa, peynirli pofuduk poğaça tarifine başlayabiliriz.
Kaç
Kişilik
8 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
25 dakika

Pofuduk Poğaça Tarifi İçin malzemeler
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı ılık su
- 150 g süzme peynir
- Yarım çay bardağı sürülebilir beyaz peynir
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yumurta (Birinin sarısını üzeri için ayırın)
- 1 çay bardağından bir parmak eksik eritilmiş tereyağı
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 4.5 su bardağı un
Pofuduk Poğaça Nasıl Yapılır?
- Kuru maya, toz şeker ve ılık suyu bir yoğurma kabına alın. Üzerini kapatın ve kabarması için 5 dakika kadar bekletin.
- Un hariç diğer bütün malzemeleri ilave ederek karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek 30 dakika dinlendirin.
- Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartın. Elinizle yuvarlayarak şekil verin ve yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine dizin.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Ilık ya da soğuk servis yapın.
Dilerseniz, mayasız poğaça tarifine de göz atabilirsiniz.

Dergide bu ay neler var?