ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ POĞAÇA TARİFLERİ POFUDUK POĞAÇA

Pofuduk poğaça

Pofuduk poğaça

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pofuduk poğaça tarifi için malzemeler

  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı ılık su
  • 150 g süzme peynir
  • Yarım çay bardağı sürülebilir beyaz peynir
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yumurta (Birinin sarısını üzeri için ayırın)
  • 1 çay bardağından bir parmak eksik eritilmiş tereyağı
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 4.5 su bardağı un

Pofuduk poğaça Nasıl Yapılır

  • Kuru maya, toz şeker ve ılık suyu bir yoğurma kabına alın. Üzerini kapatın ve kabarması için 5 dakika kadar bekletin. Un hariç diğer bütün malzemeleri ilave ederek karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek 30 dakika dinlendirin.
  • Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartın. Elinizle yuvarlayarak şekil verin ve yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine dizin.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Ilık ya da soğuk servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.