ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ POĞAÇA TARİFLERİ KÖZLENMİŞ PATLICANLI VE PEYNİRLİ POĞAÇA

KÖZLENMİŞ PATLICANLI VE PEYNİRLİ POĞAÇA

Közlenmiş patlıcanlı ve peynirli poğaça
22 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Közlenmiş patlıcanlı ve peynirli poğaça tarifi için malzemeler
  • 1 paket kuru maya
  • 1/2 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 5.5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 1 yumurtanın akı
  • 1/2 çay bardağı yoğurt

Üzeri için

  • 1 yumurtanın sarısı
  • Haşhaş tohumu ve susam karışımı

İçi için

  • 2 közlenmiş patlıcan
  • 2 közlenmiş biber
  • 100 g rendelenmiş kaşar peyniri
  • 50 g çeçil peynir
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Morbi placerat imperdiet risus quis blandit. Ut lobortis elit luctus, feugiat erat vitae, interdum diam. Nam sit amet arcu vitae justo lacinia ultricies nec eget tellus. Curabitur id sapien massa. In hac habitasse platea dictumst. Integer tristique leo consectetur libero pretium pretium. Nunc sed mauris magna. Praesent varius purus id turpis iaculis iaculis. Nulla convallis magna nunc, id rhoncus massa ornare in. Donec et feugiat sem, ac rhoncus mauris. Quisque eget tempor massa.
Közlenmiş patlıcanlı ve peynirli poğaça Nasıl Yapılır

  • Mayayı şeker ilave edilmiş ılık suda karıştırın. Köpürmesi için 15 dakika bekleyin. Unu ve tuzu hamur yoğurma kabına eleyip harmanlayın. Ortasını havuz gibi açın. Mayalı suyu ekleyip karıştırın. Üzerine kalan sıvı malzemeyi ekleyin. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini bir bezle örtün, oda ısısında yarım saat dinlendirin.
  • İç malzemesi için közlenmiş patlıcanı bıçakla ince kıyın. Közlenmiş biberi küçük doğrayıp bir kaba alın. Rendelenmiş kaşar peyniri ve süzme peyniri ekleyip iç malzemeyi hazırlayın.
  • Dinlendirdiğiniz hamurdan 20 eşit beze hazırlayın. Her bezeyi tezgahın üzerinde parmak uçlarınızla yuvarlak olacak şekilde açın. Açtığınız hamurun yarısını bıçak yardımıyla ince şeritler halinde kesin. İyice yumuşamış tereyağından 1 çay kaşığı kadarını alıp, düz olan hamurun üzerine sürün. İç malzemeyi de hamurun kenarına yayıp rulo şeklinde sarın ve ay çöreği gibi uçlarını içe doğru katlayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Tüm poğaçaları aynı şekilde hazırlayın. Üzerlerine yumurta sarısı ve süt karışımı sürüp, tepside mayalanması için bekletin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 25 dakika pişirip ılık servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!