ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ POĞAÇA TARİFLERİ KAYMAKLI POĞAÇA

Kaymaklı poğaça

Kaymaklı poğaça

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kaymaklı poğaça tarifi için malzemeler

  • 3 su bardağı un 
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya 
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı ılık süt 
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ 
  • 50 g tereyağı (Yumuşak)
  • 2 çay kaşığı tuz 

Kaymaklı poğaça iç harcı için

  • 100 g kaymak 
  • 1 su bardağı fındık içi (İri doğranmış) 
  • 1-2 çay kaşığı tarçın 

Kaymaklı poğaça üzeri için

  • 1 yumurtanın sarısı 
  • 1 yemek kaşığı haşhaş tohumu

Kaymaklı poğaça Nasıl Yapılır

Adım Adım Kaymaklı Poğaça Yapımı:

Kahvaltıların vazgeçilmezi haline gelen poğaça; katmer poğaça ya da patatesli poğaça gibi birçok farklı şekilde sunulabilir. Malzemeleriniz hazırsa, kaymaklı poğaça tarifine başlayabiliriz.

  • Mayayı ılık süt ve toz şekerle birlikte karıştırın.
  • Mayalı sütün üzerine sıvı yağı, tereyağını ve tuzu ekleyip karıştırın. Kontrollü bir şekilde azar azar un ekleyerek pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
  • Hamuru ikiye bölün ve üzerini örtün. Oda sıcaklığında mayalanması için 45 dakika bekletin.
  • Dinlendirdiğiniz hamurlardan bir tanesini un serpilmiş tezgahın üzerine alın. Yarım parmak inceliğinde dikdörtgen bir hamur açın.
  • Açtığınız hamurun üzerine önce kaymak sürün, sonra fındık içini yayın, en son tarçın serpin. Hamuru rulo şeklinde yuvarlayın. İki parmak genişliğinde dilimler kesin.
  • Kalan hamuru da aynı şekilde hazırlayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine bitişik olarak yerleştirin. Bu şekilde oda sıcaklığında 20 dakika daha dinlendirin.
  • Son olarak üst kısımlarına yumurta sarısı sürüp haşhaş tohumu serpin. Önceden ısıtılmış 185 derece fırında 25-30 dakika pişirin.
  • Kaymaklı poğaçayı, ev yapımı karpuzlu frozen ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Kaymaklı Poğaçanın Püf Noktaları Nelerdir?

  • Mayanın daha çabuk çözülmesi için şeker ve süt ile karıştırdıktan sonra 15 dakika bekleyin.
  • Hamur kıvamı yumuşak olursa, elenmiş un ilave edebilirsiniz.
  • Yoğurma işlemine hamur kıvam alıncaya kadar devam edin. Ardından nemli bir bez ile dinlendirin. Dinlendirdikten sonra birkaç kez daha yoğurun ve şekil verin.
  • Poğaçanın iç harcına kaymağın yanı sıra labne peynir de ilave edebilirsiniz. Poğaçanın kabarması için; bir çay kaşığı karbonat ve az miktarda kabartma tozu ekleyebilirsiniz.

1 Porsiyon Kaymaklı Poğaça Kaç Kaloridir?

Karbonhidrat değeri yüksek olan kaymaklı poğaçanın 100 gramlık bir porsiyonu, yaklaşık 340 kaloridir. Orta boyutlarla hazırlanan bir adet poğaça ise, ortalama 215 kaloridir.

Siz de çay saatlerinde sunabileceğiniz atıştırmalıklar arıyorsanız, birbirinden lezzetli çeşitleriyle sunulan poğaça tariflerine göz atabilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.