ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ POĞAÇA TARİFLERİ CEVİZLİ KEPEK UNLU POĞAÇA

Cevizli kepek unlu poğaça

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Cevizli kepek unlu poğaça tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 50 g tereyağı
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1~2 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 yumurta akı
  • 16 yemek kaşığı un
  • 8 yemek kaşığı kepek unu

İç harcı için

  • 5~6 kurutulmuş domates
  • 100 g beyaz peynir
  • 1~2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 avuç kıyılmış ceviz

Üzeri için

  • Yumurta sarısı

Cevizli kepek unlu poğaça Nasıl Yapılır

Geniş bir kaba, oda sıcaklığındaki tereyağı, zeytinyağı, yoğurt, tuz, limon suyu, kabartma tozu, kırmızı pul biber, kıyılmış dereotunu ve 1 yumurta akını ekleyip iyice karıştırın. Un ve kepek ununu ilave edip hamur kıvam alana kadar yoğurun. İç harcı için kurutulmuş domatesi ince kıyın. Peyniri çatal yardımıyla ezin. Kıyılmış ceviz ve zeytinyağını ekleyip tüm malzemeyi karıştırın. Hamurdan küçük toplar alarak elinizle ince yuvarlaklar açın. Ortasına iç malzemeden koyarak yarım ay şeklini verin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Sıcak ya da ılık servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.