ANASAYFA TARİFLER PİZZA TARİFLERİ KREMALI VE DOMATESLİ PİZZA

Kremalı Ve Domatesli Pizza

Özel günlerde sunabileceğiniz nefis bir tarif ile karşınızdayız. Kremalı ve domatesli pizza nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılır? Bütün sorularınızın cevabı Lezzet'te!

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kremalı Ve Domatesli Pizza Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tozşeker
  • 1 kahve fincanı ılık su
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz

Üzeri için

  • 1 çay bardağı krema
  • 100 gr labne peyniri
  • 1 çorba kaşığı susam
  • 50 gr dilimlenmiş yeşil zeytin
  • 1 tatlı kaşığı taze kekik
  • 2 çorba kaşığı biberiye
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber

Kremalı Ve Domatesli Pizza Nasıl Yapılır?

  • Derin bir kapta maya, ılık su ve şekeri eritip oda ısısında 5 dakika bekletin. Unu eleyip mutfak robotuna alın.
  • Tuz, zeytinyağı ve mayalı karışımı azar azar ekleyip sert bir hamur elde edinceye kadar  karıştırın.
  • Hamura top şekli verip yağlanmış bir tepsiye alın. Üzerini nemli bir bezle örtüp hacmi iki katı oluncaya kadar oda ısısında 2 saat bekletin.
  • Üzeri için, bir kapta krema, labne peyniri ve karabiberi karıştırın. Hamuru 30 cm çapında iki daire şeklinde açıp yuvarlak fırın tepsisine yerleştirin.
  • Susamı hamurun üzerine serpin ve kremalı karışımı yayın. Üzerine dilimlenmiş domates ve zeytin, taze kekik, biberiye ve karabiber ekleyin.
  • 200 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Dilimleyip sıcak servis yapın.

Detaylı anlatımı ve püf noktalarıyla pizza hamuru tarifine de göz atın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!